OP ONTDEKKINGSREIS

B&B Cortijo Andaluz ligt zeer centraal gelegen voor uitstapjes. Een autohuren in dit gebied is relatief zeer goedkoop. En ideaal om uitstapjes te maken in deze prachtige omgeving.

 

U kunt verschillende routes nemen, waar u veel bezienswaardigheden kunt bezoeken. Hieronder vindt u een aantal plaatsjes die het bezoeken meer dan waard zijn.

 

Córdoba

Cordoba heeft een rijke geschiedenis en is ook door verschillende volken bewoond. De stad is opgericht door de Romeinen, maar een van de meest invloedrijke periodes was het Kalifaat Córdoba. Een kalief is een staat die wordt bestuurd door een volger van de Islam. Hierdoor zijn er in deze periode veel Islamistische bouwwerken gebouwd, wat een hele unieke sfeer geeft aan Cordoba.

 

Lees hier waarom je Córdoba niet mag missen.

Granada

Op anderhalf uur rijden van Malaga ligt Granada. De bekendste bezienswaardigheid bij uitstek is het Alhambra. Door de bekendheid van dit eeuwenoude paleis wordt de rest van Granada soms vergeten. Terwijl Granada vele andere bezienswaardigheden heeft die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder staan eerst een aantal andere mooie bezienswaardigheden in Granada, en pas als laatst komt het Alhambra aan bod.

 

Lees hier waarom Granada niet mag missen.

Ronda

Malaga is niet de enige indrukwekkende plek in de provincie Malaga. Als je op zoek bent naar een dagje weg, is een bezoekje aan de bekende stad Ronda zeker de moeite waard. Door de unieke locatie is deze stad een van de meeste opvallende steden in Spanje. Mocht je nog ideeën willen opdoen voor de invulling van je dag, dan kan je hieronder wat achtergrondinformatie vinden en een leuk dagprogramma.

 

Klik hier voor meer informatie over Ronda.

Marbella

Op 60 kilometer van Malaga ligt Marbella: de stad met misschien wel het beste klimaat in Spanje. De berg ‘La Concha’ beschermt Marbella namelijk van de koude winterse wind uit het noorden, maar ook van de warme zomerwind. Hierdoor zijn de winters warmer dan in de rest van Spanje en de zomers minder heet. Door dit heerlijke klimaat kan je Marbella het hele jaar door goed ontdekken. Hieronder staat wat er allemaal te beleven valt in Marbella.