OMGEVING

Alhaurin el Grande

Alhaurin el Grande ligt aan de voet van de noordkant van de Sierra de Mijas en kijkt uit over de spectaculaire Guadalhorce vallei.

Alhaurin el Grande ligt op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Málaga, en ook naar de kust is het ongeveer 30 minuten naar b.v. Fuengirola via de nieuwe weg. Rondom Alhaurin el Grande bestaat het landschap grotendeels uit olijf- , citrus- en andere fruitbomen. Alhaurin el Grande is geen dorp dat overlopen wordt door toeristen, ze zijn er wel, maar het dorp heeft zeker zijn Spaanse karakter behouden.

Fenicische, Griekse, Romeinse en Arabische kolonisten hebben in het verleden hun stempel gedrukt op het gebied. Vandaag de dag is Alhaurin el Grande een welvarend dorp.

 

Winkelen, eten en drinken

Op 1 km afstand vindt u het centrum van Alhaurin el Grande. Dit kleine, maar gezellige, witte dorp heeft verschillende en  gezellige restaurants en terrasjes. Ook kunt u hier winkelen en zijn er op korte afstand verschillende supermarkten te vinden.

Op donderdag is hier een gezellige markt met veel kleurrijke stalletjes.

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in Alhaurin zijn de Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación (Onze-Lieve-Vrouw-kerk), Casa 
Consistorial (het stadhuis) en de Ermita de San Sebastián, de Ermita de la Santa Vera Cruz. Ook het vermelden waard is el Molino Morisco de "Los Corchos", die nog steeds in uitstekende staat is en nog in werking is zoals zij heeft gedaan in islamitische tijden.