BADPLAATSEN

In de omgeving van Alhaurin el Grande zijn tal van badplaatsen te vinden. Van de bekende, drukke badplaatsen van de Costa del Sol tot de wat kleinere meer onbekende badplaatsen en kleine baaitjes. Al deze plaatsen zijn vanuit B&B Cortijo Andaluz in een tijdsbestek van ca. 20 minuten tot maximaal 1 uur te bereiken.

 

De wat kleinere badplaatsen, zoals Benalmadena en Arroyo de la Miel zijn minder toeristisch en erg in trek bij de Spaanse bevolking. Hier kunt u genieten van typisch Spaanse specialiteiten voor een habbekrats.

 

De meer bekendere badplaasten van de Costa del Sol zijn ook in de directe omgeving. 

Marbella

Marbella is de vakantielocatie van de jet-set, vorsten, miljonairs of mensen uit de show business. Het is tegenwoordig een leuke stad met mooie boulevards, parken en tuinen, een historisch centrum en met de meest beroemde jachthaven Puerto Banús, aan de Middellandse Zee, waar u de mooiste jachten aantreft.

Het oude gedeelte van Marbella is een leuke plek om te bezoeken, gedurende de dag en vooral 's nachts. Als de nacht invalt zijn op plaatsen als Patio de los Naranjos de terrassen gevuld en later op de avond verdwijnt iedereen in de bars in de omgeving voor een drankje.

Torremolinos

De lange kustlijn van Torremolinos heeft 4 stranden, van oost naar west: Los Alamos, Playamar, Bajondillo en La Carihuela. De stranden zijn allemaal stedelijk, lang en breed met donker zand en vele faciliteiten voor toeristen.

Strand Los Alamos: 1500 meter lang en 60 meter breed. Dit is het strand het verst van het centrum van Torremolinos en dus is het er minder druk. Er is een goede toeristische infrastructuur inclusief douches, telefoon, toegangspoortjes, verhuur van parasols en ligbedden en kiosken. Vanwege de nabijheid van de luchthaven van Malaga is er vliegtuiglawaai. Het is een familiestrand met gemiddelde bezettingsgraad.

Strand Playamar: 1000 meter lang en 50 meter breed. Een stedelijk strand met een hoge bezettingsgraad want het is een van de meest populaire stranden van Torremolinos. De faciliteiten zijn toiletten, douches, toegangspoortjes, verhuur van parasols en ligbedden, watersport mogelijkheden, kiosken, kinderspeeltoestellen, een parkeerplaats en toegang voor gehandicapten.

Strand El Bajondillo: Een stedelijk strand met een hoog niveau van dienstverlening, familiale sfeer en zeer populair, 1000 meter lang en 40 meter breed. In de omgeving zijn winkels en vele restaurants en bars. Het strand is toegankelijk voor gehandicapten, toiletten, douches, toegangspoortjes, verhuur van parasols en ligbedden, watersport mogelijkheden en kiosken. Het heeft ook een reddingsbrigade.

Strand La Carihuela: Dit is het langste strand van Torremolinos, 2100 meter lang en 40 meter breed. Vergelijkbaar met Bajondillo, een strand met familiale sfeer en zeer populair, langs de promenade met winkels en restaurants en strand bars. Toegankelijk voor gehandicapten. Faciliteiten zoals reddingsmiddelen, toiletten, douches, toegangspoortjes, verhuur van parasols en ligbedden, watersport mogelijkheden en kiosken.

 

Deze plaatsen zijn ook leuk om te bezoeken voor meer dan alleen strand. Met veel bezienswaardigheden, mogelijkheden om uit te gaan, te winkelen en meer.

 

Op de website Beleef Andalusiê vindt u een uitgebreide omschrijving van al de badplaatsen die het bezoeken waard zijn. Klik hier voor een overzicht